Trondheim - Oslo 2000.
 

Referat fra styrkeprøven 2000. 540 km, Trondheim - Oslo 24/06-2001

TEAMWORK GA RESULTATER

17 Grenlandsgutter gikk tidlig i vinter sammen og startet ett uformelt sykkellag, "Team Grenland 2000" . Målet var å sykle Styrkeprøven på 16-17 timer som ett lag, og å trene sammen for å lære om lagsykling og ikke minst det sosiale. Sammensetningen i laget var høyst forskjellig, med den yngste på 28 år og den eldste på 52, fem debutanter og den mest erfarne med nå 12 fullførte Styrkeprøver. Mange syntes målsetningen på 16-17 timer var vell ambisiøs, men ettersom sommeren nærmet seg og de fleste hadde skjøttet treningsarbeidet meget bra, ble optimismen stadig større. En god pekepinne var ett godt gjennomført Telemark Tours, og ikke minst deltagelse i Nordsjø Rundt (10mil) på 2 timer 36 min. Vi var helt klart i rute til den store styrkeprøven. For å gjennomføre Styrkeprøven med kun en stopp på 2 minutter er man avhengig av ett støtteapparat /følgebil. Sponsorer til å kjøpe sykkeltrøyer, mat, diverse service/utstyr, har det heller ikke skortet på. En stor takk til: Skien Taxi, Porsgrunn sykkelverksted, Miltons SykkelShop, Prix Mat Gulset og Chilli Sport.

Før start var det ca.2200 forhåndspåmeldte syklister. Styrkeprøven startet med regntunge skyer på himmelen, men oppholdssvær og ca.13 gr.C. og det beste en syklist vet, medvind. Alt gikk som en lek til Oppdal og videre opp og over Dovre, hvor det var ca.8 gr.C. Ved Dombås startet regnet, og det kom i bøttevis mer eller mindre helt til Eidsvoll, for så å bli tørt og fint de siste 6-7 milene inn til tigerstaden, ved midnatt. Vi hadde 2 stygge velt i feltet (som var på ca.55 syklister) bak "kjeden", som medførte en del tekn. problemer for 2 fra vårt lag, men heldigvis minimale personskader. Opptelling etter målpassering viste at vi var 15 Team Grenland syklister som kom samlet til mål på tiden 16 timer 27 min. Dette var ny rekord for de fleste. To mann måtte ha en pause på den siste delen, men kom inn noe senere i fin form.

Alle var enige om at lagsamarbeidet var en syke, og den direkte årsaken til at alle kom til mål på såpass bra tider. I 10-mannspokal konkurransen " ble Team Grenland nr.7 (Lagkonkurranse, summen av tiden til de 10 første i mål). Mye tyder på at de fleste av oss sitter på sykkelsetet i Styrkeprøven også neste år, sier lagets kaptein Sven O. Oterholt.

Dataalderen har for lengst inntatt sykkelsporten. Hver syklist har montert en databrikke på sykkelen, slik at det registreres nøyaktige mellomtider og slutt-tid. Nytt av året er at sykkelrittet er lagt ut på WAP-telefon, slik at "hele" verden kan se hvor i løypa den enkelte deltager befinner seg.

Følgebil: E.Stubberød og E.Wickmann.

 

© 2002 Porsgrunn Sykkelverksted..
Webmaster Jan Ove Lia.

Anita valen.
Team Grendland.
Brukt markedet.
Linker.
Humor.
Konkurranser.
Fondriest.
Merker.
Nyheter.

Hovedsiden.

 

 

 

TeamGrenland
Navigasjon

www.PorsgrunnSykkel.no
............................ Trill trygt med en porsgrunn sykkel.