REFERAT FRA SERVICEBILENE.

I år skulle T.G. ha to service biler. Vi tok lærdom av fjoråret da vi hadde kun en bil på 16 stk.
Dette resulterte i noen hasardiøse forbikjøringer, dette ville vi unngå i år. Den første servicebilen skulle stort sett ligge bak feltet og ta de tekniske problemer. Teamet der var Erik Wickmann og Ørjan Hellstrand. Den andre servicebilen skulle gi rytterne den næring og drikke, samt ha ansvar for de to matstoppene. Teamet i den andre bilen var Erik Stubberud og .......Pedersen.
Kl.05.15 gikk "alarmen" på rom 417.Solskinn fra en knall blå himmel som ville sette et ekstra press på både syklister og service, næring og drikke blir ekstremt viktig i denne varmen. Blanding av sportsdrikk, samt sjekk av utstyr sto på programmet før frokost 06.00. Spenningen stiger blant syklistene. Målsetningen er tross alt 15 timer tallet. 35 km i snitt hastighet, 540 lange km til Oslo. Dette er virkelig den store styrkeprøve. Teamet består av 12 rutinerte bedriftssyklister,
med et unntak, Anita Valen. Etter 13 år skal hun igjen prøve seg på sykkelsete.
Etter frokost er det dags for en liten "pep talk". Siste forberedelsene gjøres også i bilene, lufttrykk pumpes i dekkene og kjedet smøres. Ingen vei tilbake, syklistene klikker seg inn i pedalene og ruller fram til start. Kl. 08.05 er T.G. i vei. I puljen skal det samarbeides med Raufoss CK, Lågen CK, samt noen fra Lillehammer og Ullensaker CK. Ut fra Trondheim, etter par km. skjer det! Punktering på en Raufoss syklist. Etter litt strev med en ny slange, er han på sete igjen, alene! Et dårlig team arbeid som resulterer at feltet må vente!
Etter en mil, nok en punktering. Samme mann. Denne gangen bytter vi hjul og nå venter det to syklister som drar raskt igjen feltet. To punkteringer på en mil. Kan dette bli verre?
T.G. er langt fremme i feltet, og lager en første kjede som holder åpningstempoet oppe. Etter ca. 10 mil v/Ulsberg, er det T.G. syklist som punkterer. Anita ruller til siden og vi hiver oss ut. Dette må gå fort! Hjulskift, dytt i sete, Ken og Gunnar Morten venter, så er det bare å tråkke til.
Mellom Ulsberg og opp Drivdalen blir det litt ampert. Teamet må ha mer å drikke! Servicebil nr. to er et stykke unna , her må det gjøres noe. Ørjan finner på en lys ide. Vi parkerer bilen. Tar par flasker og fyller vann fra elven. Opplegget var å ha 1. matstopp på toppen av Hjerkinn, dette ble en forandring på, nettopp p.g.a. denne hendelsen. Ville de gå tomme for drikke? Derfor ble stoppen flyttet ned med par km. Tre minutter til rådighet og da "dommer" Stubberud blåser i fløyta , skulle de ha fylt opp "magasinet", og gjort det nødvendig "ærend" som er utrolig viktig på et så langt ritt.
Ned til Dombås går heldigvis bra uten uhell. Det er bare et problem som dukker opp. Trafikken!! Etter feltet er det km. med biler i kø. Politiet må gripe inn å stopper feltet rett før 2. matstopp som er på "Øyer vekta" etter 340 km. Hvordan ligger vi an nå? T.G. har på dette tidspunkt tapt litt og litt, her ligger vi an til sluttid 15 ½ t. "Dommeren" blåser nok en gang i fløyten, det er dags for de siste viktige 20 mil. Mellom Brumunddal og Minnesund punkterer Gunnar Morten. Et raskt hjulskift, Bjørn Vidar venter, og vips så er de to herrer i feltet igjen. I denne perioden taper T.G. tid. Det går litt "trått". Skjemaet nå er over 16 timer!
Fra Minnesund - Jessheim og til MÅL er det en nytelse for oss i bilen å se det sykles fort. Er beina "møre" nå tro? Mine er fine, ryggen litt stiv etter 15 timer i bil og er glad for bilen som framkomst middel akkurat nå!
15.45.01 er tiden. Ny rekord! En stor prestasjon av "noen" bedriftssyklister fra Grenland. De fleste uten tilknytning til sykkelklubb. Alle hadde et felles mål som de hadde tro på. Om dette ikke var nok. Klarte Anita dette? Etter kun 100 mil på sykkel. En uke forberedelse. Ja da. Med glans. Anita gikk bort og vant dameklassen hun! Ser vi antydning til comeback?

Til slutt takker vi dere alle for en glimrende prestasjon og en fin gjeng. Håper dette ikke er "graven" til T.G. Snarere tvert i mot er mulighetene store for denne gjengen og nye! Kanskje også MTB? Jeg håper at syklistene satt pris på den jobb som ble gjort på service. Det gjorde vi!

For service mannskaper
Erik Wickmann