Pressemelding Glåmdal Brumunddal.
08-09. mai: Brumunddal Sykkelfestival

Suksesshelg for Glåmdal/Nittedal Elite!

I helgens cup-åpning i Brumunddal stilte alle de beste lagene til start. Det var knyttet stor spenning til det nystartede proff-laget Team Sparebanken Vest (TSV) som stilte med fullt lag (9stk) og eksproff i Team Fakta Bjørnar Vestøl i en hovedrolle. Også Stavanger CK med Morten Hegreberg i spiss, stilte mannsterke til start. Det er tydelig at sykkel-Norge har satset litt ekstra dette året.

31km tempo, 8.mai
Lørdag kveld åpnet Brumunddal Sykkelfestival med 31km tempo. Løypa var svært kupert og utsatt for vind. Det gjorde sitt til at det ikke ble noen topptider. I slike løyper blir tidsdifferansene stor mellom rytterne. Ikke uventet vant TSV-rytter Bjørnar Vestøl med tiden 41,50. Ikke langt bak kom Glåm/Nitt Elite med Morten Christiansen. Han kjørte bare fattige fire sekunder saktere enn Vestøl i den krevende løypa. Jostein Hole kjørte uventet bra og ble nest beste fra laget. Jarle og Ole Kristian fant ikke helt godrytmen på de nye SCOTT temposyklene, men vi venter mer av de utover i sesongen. Petter og Hans Petter kjørte standard sykkel, så det lå i kortene at det ikke ville bli topptider på de.

Fellesstart 9.mai
Søndag var det klart for fellestart. 170km i en meget anstrengende løype. Feltet var på 116 mann som er et av de største feltene norsk sykkelsport har sett på lenge. Med høy kvalitet på gutta spredt på flere lag blir konkurransen jevnere. Det var derfor vanskelig å spå hvilket lag som ville utpeke seg. I og med at Glåmdal/Nittedal Elite lå som nr. to sammenlagt, var vi i angrepsposisjon ovenfor TSV. GNE`s avtalte taktikk slo full klaff. Målet med taktikken var å hindre TSV i å sende av gårde ryttere som var farlig for sammenlagt og totalseier. Alle utførte sine oppgaver og GNE gjorde det vanskelig for TSV-ryttere å komme av gårde i brudd. Blant de 8 første på sammenlagtlista hadde TSV-proffene fire mann å spille på.

GNE var med å skape det som skulle bli det endelige bruddet. Lagets formsterke rytter, Gregory Saw, tok ansvar og støtet seg løs fra hovedfeltet i andre runde. Han fikk med seg to fra TSV og fire andre. Like etter kjørte Jarle opp farten i en bakke med mål om å ”mørne” feltet før Morten gjorde et forsøk på å støte seg opp til tet. Det lyktes Morten med, og foran hadde da GNE 2 ryttere. I støtet fikk Morten med seg ytterligere to TSV-ryttere pluss Stavangers Morten Hegreberg og Norgesmester Gabriel Rasch. Tetgruppa talte ca 16 ryttere hvorav fire fra proffklubben Sparebanken vest. Teten kjørte kontrollert sammen til siste runde. Da hadde allerede proffene mistet to av sine. Etter gjentatte forsøk kommer Rasch seg løs. TSV satte raskt i gang innhentingen med stort ønske om hjelp fra de øvrige. Omsider ble Greg beordret i front. Glåm/Nitt Elite og Team Sparebanken Vest kontrollerte nå. Morten Hegreberg tok ingen sjanser da Gabba hadde fått en luke, og forsøkte seg i siste bakke 2km før mål. Han lykkes ikke helt. Greg brukte så sine aller siste krefter på å kjøre inn utbryteren Gabba. Da oppløpet sto for tur var det greit for Morten å kontrollere spurten bak Bjørnar Vestøl. Det ble en ganske så klar seier til Glåmdal/Nittedal Elite og Morten! Og med 10 bonuspoeng fra spurten kunne Morten Christiansen i gledesrus heve hendene for både sammenlagt og etappeseier! Greg spurtet inn til en meget bra 5.plass. Meget sterkt av Morten og Greg , og ikke minst en verdig avslutning for et godt lagarbeid. Petter, Ole Kristian og Jarle sørget for henholdvis 16., 22., og 28.plass. Meget bra kjørt også av disse.

GNE`s resultater:

1 Christiansen, Morten Glåmdal-Nittedal Elite Oslo 04:05:13
5 Saw, Gregory Glåmdal-Nittedal Elite Oslo 04:05:20
16 Sørensen, Petter Glåmdal-Nittedal Elite Oslo 04:08:16
22 Ringnes, Ole Kristian Glåmdal-Nittedal Elite Oslo 04:10:52
28 Fredriksen, Jarle Glåmdal-Nittedal Elite Oslo 04:11:03

Vi takker Brumunddal for et flott arrangement! En ekstra takk må også rettes til Petter`s farmor og svigerforeldre som sørget for kost og losji hele helgen for Glåmdal/ Nittedal Elite!

Neste helg står Hammarø 3-dagers i Sverige på tapeten. 3 av rytterne drar dit, mens Gregory skal kjøre det populære UCI-terrengrittet ”Billingerittet” i Sverige. Resten av laget føler behov for rolig trening for å bygge opp litt overskudd til senere oppgaver.


På vegne av Glåmdal/Nittedal Elite

Jostein S. Hole


[Klikk for større bilde.]

 

2002 Porsgrunn Sykkelverksted..
Webmaster Jan Ove Lia.

Isaac.
HED.
Morten Christiansen.
Brukt markedet.
Linker.
Humor.
Konkurranser.
Merker.
Nyheter.
Nyhetsbrev.
Hvem er vi?

Hovedsiden.

 

 

 

Morten.
Navigasjon

www.PorsgrunnSykkel.no
............................ Trill trygt med en porsgrunn sykkel.