Fondriest.
 
Test av Mavic Cosmic Carbone SSC laget av Christian Ellefsen.

Da har testkjøreren igjen vært ute på en liten utstyrstest.
Hjulene ble testet på tempointervaller. Dette er hjul som i hovedsak er laget for fart!

Først litt praktiske fakta om hjulene.
Hjulene leveres i to typer, M10 og ED 10. Dersom du kjøper ED10, er bosset beregnet for Campagnolo kranser. M10 er bosset som er tilpasset Shimanokrans. Mer forskjell er det ikke. Det fine er at hvis du kjøper hjulene med Shimanoboss, behøver du ikke å kvitte deg med hjulene dersom du bytter sykkel som er utstyrt med Campagnolo. Ved et enkelt inngrep bytter du bare bosset.
Som navnet sier, er disse felgene laget i Carbon. I navet er det ikke kuler, men maskinlager. Dette er positivt. Kuler har en tendens til og "grave spor" inne i navet. Navene blir da slarkete. Her kan man bare bytte ut SKF lagrene og hjulene er gode som nye!
Eikene er aerodynamiske, det vil si presset flate med fartsretningen.

Mavic produserer også sine egne kranser. Det geniale her, er at du f. eks kan bruke den samme kransen på både shimano og campagnolo. Det følger med forskjellige størrelser på distanseringene. Det ene settet er for Campagnolo og det andre er for shimano. Mavic kransene har også en mye mer fordelaktig pris enn Shimano og Campagnolo.

Når du kjøper hjulene, følger det også med to hjulposer på kjøpet. Dette er noe som drar veldig opp! På de fleste dyre hjulsettene man kjøper i dag, er dette standard.
Eikene på hjulene var geniale for å kunne feste magneten til computeren på. Eikene er ikke så overdimensjonerte som på Ksyrium hjulene. Takket være Polar som har laget en magnet med en rund "lomme" innerst, satt den som støpt!

Det regnet da hjulene ble testet, det avslørte en feil som de fleste felgprodusenter ennå ikke har klart og fikse. Nemlig vann inne i høyprofilfelger.Jeg vil ikke anbefale bruk av Cosmic Carbone i regnvær. Sykkelen blir med en gang noen kilo tyngre. Ikke moro det, hvis man skal kjøre oppover. På grunn av vannet, ble også styreegenskapene svekket. Særlig på bakhjulet.

Men den vanvittig kule lyden hjulene gir, kan ingen ta ifra dem! Du bare føler at du MÅ kjøre fortere. "Svoooooosj" lyden gir motivasjon i massevis!

Felgen er også meget stive, grunnet sitt materiale. De første kilometeren du kjører, så tror du at du punkterer hele tiden. Bare du treffer et lite hull, får du et skikkelig støt i baken. Det venner du deg fort til, ikke noe ukomfortabelt. Bare kult! :)

Pris: Disse hjulene er dyre.

For spørsmål rettet til testkjører kan sendes til c.ellef@online.no

I løpet av kort tid, hvil det komme ut en test på treningfelger.
Felgene som skal testes, er : FIR og Mavic CXP 33

Christian Ellefsen 19 juli 2002


2002 Porsgrunn Sykkelverksted..
Webmaster Jan Ove Lia.

Anita valen.
Team Grendland.
Brukt markedet.
Linker.
Humor.
Konkurranser.
Fondriest.
Merker.
Nyheter.

 

 

 

Fondriest.
Navigasjon

www.PorsgrunnSykkel.no
............................ Trill trygt med en porsgrunn sykkel.