Sykkel til begjær.

 
   
 

[Klikk for større bilde.]
 
     
  SKIEN: Anita Valen stråler over synet av den flunkende nye konkurransesykkelen til 30.000 kroner. - Helt fantastisk, sier hun og føler seg en smule privilegert som har fått muligheten til å satse for fullt 13 år etter hun la opp som aktiv.  
     

Hun har droppet Grenland Sykkelklubb og meldt seg inn i Skien Sykkelklubb.
- Paul Amundsen stiller opp. Han har vært veldig grei og forsøker ikke å styre meg. I GSK var det ingen som strakk ut en hjelpende hånd, snarere tvert i mot, sier Anita Valen. OL ER MÅLETOL 2004 er det store målet. Før jul sa to sponsorer ja, og dermed er Anita i gang med en satsing som kan ende på pallen i Aten. Kvinnen vi snakker om går gjennom ild for å nå sine mål, og bare en skade eller et uhell stopper henne på veien.
- Nå har jeg heldigvis klart å ordne meg med Monica og co. til Frankrike. Vi drar 4. februar, blir vekk i tre uker og leier et hus på grensen mellom Frankrike og Italia, sier Anita. NY FLOTT SYKKEL Erik Wickmann driver Porsgrunn Sykkelverksted. Via importøren - Stian Sport i Oslo - sponser han 33-åringen med en amerikansk toppsykkel. "Specialized Allez" heter tohjulingen, som veier 8.4 kilo.
- Sykkelen skal være veldig bra. Materialet er en spesiell aluminiumslegering, og selve ramma er laget av ekstra tynne rør, sier Wickmann.Sykkelen er noe lettere enn de fleste modeller og hører hjemme i det øvre skikt av konkurransesykler.
- Så denne sykkelen kan gjøre utslaget i konkurranser, Wickmann? - Nei, det tror jeg egentlig ikke. Fremdeles er det de som sitter oppå sykkelen som er viktigst. Men for enkelte ryttere kan vekten spille en psykologisk rolle. Langt viktigere enn vekt er at sykkelen - styret, setet osv. - er tilpasset den enkelte rytter, sier Wickmann. SØSTRENE SISTERS Søstrene Anita og Monica Valen satser altså sammen mot OL i Aten om to og et halvt år.
- Vi fungerer veldig godt sammen. Får vi den oppladningen fram mot sesongen som vi håper, kan dette gå bra. Vi tåler å pine oss, sier Anita.Så langt har hun ikke fått testet det nye vidunderet, men hun tror sykkelen skal være med på å gjøre henne til en rytter som kjemper blant de beste i landet.
- Jeg har jo holdt meg i form etter at jeg måtte gi meg. Siden den gang har det ikke vært en eneste dag uten trening, men nå kjører jeg tøffere enn noen gang. I London i jula trente jeg hver dag!
TILBAKE i fjor vant Anita Valen Styrkeprøven Trondheim-Oslo, turrittet Odda-Bø og Styggemannrittet.
- Jeg har alltid drømt om å gjøre comeback, sier kvinnen som skadet seg stygt i Tour de Laude i 1988. Håndleddet, som var delvis knust, er nå helt fint igjen. Olympiatoppen har vedtatt å halvere støtten til Monica fra 100.000 til 50.000 kroner. Anita får ingen ting derfra."Pytt og Panne" og "Royal Sport" heter Anitas to sponsorer. Akkurat nå er hun inne i et halvt års permisjon fra instruktørjobben ved treningssenteret "Frisk" i Skien.
- Jeg er kjempeglad for støtten fra de to firmaene og at noen tror på meg. Jeg har fått en sum, og den skal jeg klare meg på, sier Anita Valen.
PERFEKT: Anita Valen tror den nye konkurransesykkelen til 30.000 kroner blir viktig for henne. Derfor får den et kyss med på veien.

Kilde/foto: Bent Bergsli. TA.

     
 
Til toppen.
 
     
Klikk her for g tilbake.
     
 
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb