Drømmer om profflag.
 
Anita Valen (32), søster av mer kjente Monica, har fått smaken av sykling igjen. I det sponsormarkedet åpner seg, drømmer hun om å bli proffsyklist og nå ligger comebacket farlig nær.

- Jeg bestemmer meg om jeg satser eller ikke når jeg får en sponsor, sier Anita Valen (32) og utdyper:
- Jeg trenger en sponsor for å få økonomisk støtte til å trene og reise utenlands og sånn. Dessuten må jeg få avspasering eller permisjon fra jobben, forklarer en tydelig sykkelgira søster av proffsyklist Monica Valen.

Drømmer om profflaget.
- Det som er litt rart er at vi to har aldri syklet sammen. Den ene har sluttet når den andre har begynt. Nå kan vi begge sykle sammen hvis jeg satser igjen, sier Anita og lener seg tilbake i sofaen.
- Drømmen må jo være å sykle på profflaget sammen med Monica. Det hadde vært kjempefint, men det er bare en drøm, påpeker syklisten som la opp for 13 år siden.
I dag trener hun kun for å holde seg i form, men suksesstiden hun noterte seg da hun syklet i mål på Trondheim-Oslo nylig ga mersmak.
- Jeg sykler jo mer og mer. Til helgen sykler jeg Odda-Bø, som blir det tredje løpet i år, sier Anita. - Når det går såpass bra som det gjør, gir det meg motivasjon til å fortsette, legger hun til.
Trondheim-Oslo-tiden ble lagt godt merke til i miljøet og allerede har spørsmålene om videre satsing meldt seg. Til og med sponsorer har kommet på banen.

Wikmann tok kontakt.
- Alle - eller ikke alle, men mange - vil at jeg skal satse igjen. Det er jo veldig gøy, sier hun. Også sposning har kommet på dagsplanen nylig.
- Erik Wickman i Porsgrunn Sykkelverksted tok kontakt og sa han ville sponse meg med ny sykkel og utstyr. Dette er 50-60 000 jeg ikke hadde hatt mulighet til å skaffe selv, men nå kan jeg altså sykle mer på veien og se om jeg vil fortsette, sier Anita, som ikke foreløpig kan gi noe klart svar på om når hun bestemmer seg for å satse.
Wickman ga i så måte også beskjed om at dette var en gest for å øke lysten til Anita i forhold til sykling - helt uten press.
- Jeg er litt redd for å føle press i forhold til syklingen. Derfor vil jeg ikke gå ut og si at jeg satser, men vil heller vente til alt er i boks, forteller hun.
Når en sponsor eventuelt melder seg og forholdet til jobben er ordnet, er det høys sannsynlig klart for å innta syklingens verden igjen.
- Når alt er lagt til rette tar jeg avgjørelsen, sier en bestemt Anita, uten å ville avsløre noe, men sannsynligheten for at det blir satsing er utrolig stor. - Hvis ikke jeg vil satse for fullt, kommer jeg uansett til å sykle igjen. Det finnes a-rytter og b-ryttere, smiler Anita, og er tydelig veldig gira for å tilbringe mer tid på sykkelsete.
Hun mener også hun er bedre skodd til å bli en toppsyklist i dag enn da hun syklet avktivt frem til 1988.
- Jeg har et annet hode i dag. Dessuten er lagene og alt rundt syklingen lagt opp for å gi bedre støtte. Dette er ting som gjør veien kortere og enklere. Jeg tror jeg har større sjanse nå en før, ja, mener Anita om sin fremtid som syklist.

La opp.
Anita var en bra juniorsyklist, men karrieren tok en brå vending da hun ble akutt skadet i oppkjøringen til OL 1988.
- Jeg var for ung til å bli med i Los Angeles i 1984, men kom endelig med i '88. I oppkjøringen brakk jeg håndleddet. Jeg måtte gå med jernpinner i håndleddet i 3-4 måneder, beskriver Anita mens hun peker og illustrerer på seg selv. En trist undertone forteller om en tung periode i livet.
- Jeg ble totalt umotivert etter å ha måttet være av sykkelen så lenge. Da valgte jeg å velge bort syklingen, forteller Valen.
Ikke bare sykkeldelen av livet til Anita fikk en brå vending, men også resten av tilværelsen ble snudd på hodet.
- Jeg flyttet utenlands. Jeg bodde i London en stund, forklarer hun og legger til etter en kort pause:
- Måtte bare bort en stund. Bort fra alt; fra dere, fra miljøet, vekk herfra. Rett og slett alt, sier Anita. I dag er ting imidlertid annerledes.
Hun har gjort unna den tyngste jobben som familiemor. Hun har to barn og tiden er kanskje litt mer romslig enn før.
- Det beste av alt er vel at sykkelen gir meg masse glede igjen. Det er så lenge siden sist, smiler 32-åringen. Hun mener hverdagen har forandret seg såpass at det ville vært positivt å satse igjen. Nå gjenstår det å se om sponsormarkedet tror på en Anita-comeback. Kanskje Team-Valen kan bli virkelighet...


Kilde : Varden-4/7.2001.

© 2002 Porsgrunn Sykkelverksted..
Webmaster Jan Ove Lia.

Anita valen.
Team Grendland.
Brukt markedet.
Linker.
Humor.
Konkurranser.
Fondriest.
Merker.
Nyheter.

Hovedsiden.

 

 

 

Anita Valen.
Navigasjon

www.PorsgrunnSykkel.no
............................ Trill trygt med en porsgrunn sykkel.